Werkgebieden

Utiliteitsbouw

Bedrijfshal en kantoren

Bij veel utiliteitsgebouwen, een bedrijfshal met kantoren, is het schaalverschil van de bedrijfshal en kantoorgedeelte een van de spanningsvelden waarmee je een ontwerp vorm geeft. Bij de bedrijfshal wordt de schaal bepaalt door de industriële proces en de logistiek van het vrachtverkeer. Het kantoor heeft een menselijke schaal met en uitnodigend karakter en maakt contact met de omgeving. Deze twee onderdelen kunnen elkaar versterken door ze met elkaar te verzoenen.

Retail

Bij het ontwerp hier ligt looproute van de winkelruimte al vaak vast. Het economische uitgangspunt van de vorm is hier een doos. De ingang en laad en losruimte hier is vaak de interne aanleiding om de eenvoudig hoofdvorm te verbijzonderen. Samen met externe factoren van de stedenbouwkundige situatie kan je hier op inspelen om toch tot een specifieke vorm met authentieke uitstraling te komen.

Verbouwen, uitbreiden woningen


Vanwege de economische crisis kunnen veel mensen hun huis niet verkopen, ze zitten op slot in hun eigen huis. Een optie om toch hun leefruimte te vergroten is een uitbreiding van keuken of woonkamer, soms met verdieping voor extra slaapkamers.

De opgave is om hier een uitbreiding te creëren die met het bestaande volume één geheel vormt met het bestaande volume of een uitbreiding die een autonoom is met een eigen beeldtaal.