Werkgebieden

Interieur

Een opdracht met interieur geeft je de kans om het idee om van het ontwerp door te zetten in de inrichting Het vormgeven aan binnenruimtes van kantoren, woningen en winkels is werken met het schaalverschil van de grote schaal van de architectuur en de intimiteit van de binnenruimte, waar individuele mensen hun weg kunnen zien te vinden.

Het werken aan het interieurarchitect draait uiteindelijk om het creëren van een ‘tweede huid’ in het gebouw, de omgeving waarmee de mens direct in contact komt, die men het sterkst ervaart. Ruimtes moeten goed en veilig aanvoelen. Om dat te bereiken, moet je ervoor zorgen dat een ruimte voor zichzelf spreekt. Al bij binnenkomst moet deze herkenbaar zijn, je moet er meteen je weg kunnen vinden. Daarvoor moet alles kloppen: verlichting, akoestiek, klimaatbeheersing, routing, materiaal. Goed gekozen vormen, kleuren en materialen zorgen er bovendien voor dat een omgeving een positief effect op mensen heeft.

Overige


Soms wordt je gevraagd voor een opdracht buiten je vakgebied. In dit geval een Land Art object Voor mij is Land Art is een ingrepen in of toevoegingen aan het bestaande landschap, zodat die beter leesbaar wordt of een aspect van het landschap eruit licht. Het landschap zorgt voor de inspiratie en krijgt door het object extra waarde. Bij het Land art project van het park bij Heeg is het schietlood, die de landmeters gebruikten voor de verkaveling van de 17e -eeuwse polder, gebruikt als inspiratiebron voor de vormgeving van de toegangspoort.