Tiny house voor twee studenten met een eigen woongedeelte

Passief Huis

De term ‘Passief Huis’ verwijst naar een constructie standaard, namelijk een verfijning van ‘Lage-energie woning’. De gebouwen die volgens dit concept ontworpen zijn, hebben een aangenaam binnenklimaat in winter en zomer zonder conventionele verwarming en zonder koeling systeem.

Tiny house voor twee

Deze woning is een ontwerp voor twee oudere kinderen die zelfstandig willen wonen op het terrein van hun ouders.

Hier zijn de principes toegepast van de passieve woning.

Aanpak en voorzieningen

  • zo weinig mogelijk omhullend oppervlak maken
  • gebruik te maken van de natuurlijke zonnewarmte door glas op het zuiden te plaatsen
  • een luifel en overstek om de grootste zonne-instraling zomers te voorkomen
  • een wandconstructie met hoge isolatie
  • een verscheidenheid aan technologieën om warmte te recyclen
  • zonnepanelen en een zonneboiler
  • demontabel dus op een ander locatie weer op te bouwen.
  • natuurlijke materialen zoals houten Red Cedar shingles voor het dak en gevel
Vormgeving
Door de mens centraal te plaatsen, door een overtuigende en tegelijk tijdloze vormgeving, en door te ontwerpen met passie en door te bouwen met vakmanschap wordt de kans op blijvende waardering vergroot.
Bruikbaar gebouw
Een gebouw moet passend en comfortabel onderdak bieden aan haar gebruikers. De levensloop van een gebouw is niet voorspelbaar. Daarom zul je om wijzigingen in gebruik te kunnen opnemen, het gebouw helder, flexibel en ruim moeten opzetten.
Verantwoord gebruik van de natuurlijke hulpbronnen
Er moet zuinig gebruik gemaakt worden van de middelen: materiaal, energie, ruimte, menskracht, geld. Verspilling, uitputting en vervuiling dienen te worden voorkomen. En dit geldt voor alle drie levensfasen van een gebouw: bouw, gebruik en sloop.
Samenhang met de omgeving
Gebouwen moeten zorgvuldig ingepast worden in de situatie. Bestaande ruimtelijke, historische en maatschappelijke verbanden zullen als startpunt dienen .Een gebouw moet niet alleen ruimte innemen, maar ook ruimte creëren. Dit geldt voor zowel de fysieke ruimte als wel de maatschappelijke ruimte.
Bestendige constructie
Een gebouw moet solide uitgevoerd worden, zodat het bestand is tegen de tijd. Door het gebruik van hoogwaardige materialen en goede details zal het mooi verouderen. Tevens moet er aandacht zijn voor schoonmaak en onderhoud.